FAQ

Kan ik met mijn organisatie ook deelnemen aan de coöperatie Eduglas?
Voor eventuele deelname aan de cooperatie Eduglas kunt u contact opnemen via Eduglas.
Vervolgens neemt Eduglas dan contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Hoe blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen bij de coöperatie Eduglas?
De ontwikkelingen worden periodiek in een nieuwsbrief opgenomen en naar de deelnemende organisaties gestuurd. Ook via de website kunt u deze nieuwsbrief lezen en downloaden.

Wanneer wordt onze breedbandverbinding opgeleverd?
Ziggo is momenteel bezig met de aanleg van alle breedband verbindingen. Medio november 2011 zullen de eerste verbindingen opgeleverd gaan worden. Het merendeel van de verbindingen zal medio december 2011 opgeleverd gaan worden.

Wordt met de nieuwe verbinding ook internet geleverd door Eduglas?
Neen, de nieuwe verbinding is exclusief Internet Acces. Eduglas is wel de voorbereidingen gestart voor de aanbesteding van Internet Acces. Als deze aanbesteding is afgerond zal Eduglas de deelnemers een voorstel voorleggen voor Internet Acces en eventuele Internet Diensten zoals e-mail hosting. De deelnemers kunnen op basis van het voorstel besluiten of zij gebruik gaan maken van Internet Acces via Eduglas.

Wat moet ik met mijn huidige internetverbinding doen?
Als de nieuwe breedbandverbinding is opgeleverd en voorzien is van Internet Acces kunt u beslissen of u uw huidige abonnement voor de Internet verbinding opzegt of aanhoud. Voordat u huidige Internet verbinding definitief opzegt moet u wel nagaan of aan deze internetverbinding nog andere diensten gekoppeld zijn.
Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan:
– e-mail adressen die door de provider geleverd worden
– een website die gekoppeld is aan de internetverbinding en bij de provider is gehost
– een telefoonverbinding die gekoppeld is aan de internet verbinding.

Besluit u uw huidige Internetverbinding op te zeggen dan moet u uw contract met de provider opzeggen. De voorwaarden die hierbij gelden verschillen per provider en per contract. Voor de deelnemers die een Internetverbinding bij Ziggo afnemen maakt Eduglas met Ziggo afspraken over de migratie van de bestaande Internetverbinding naar de nieuwe breedbandverbinding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eduglas