Home

Welkom op de website van de coöperatie Eduglas
De naam Eduglas is een verbinding van de woorden educatie en glasvezel. Eduglas is op initiatief van de scholen in het primair en voortgezet onderwijs in de gemeente Groningen ingesteld met als activiteit om alle scholen op glasvezel aan te sluiten.

Deze doelgroep heeft door de vergaande ontwikkelingen in het onderwijs dringend behoefte om te kunnen beschikken over glasvezelverbindingen voor snel internet en snelle onderlinge verbindingen.
Door het bundelen van de vraag is dit doel bereikt en ca. 130 locaties zijn voorzien van snelle breedbandverbindingen. Als contracthouder is vervolgens de coöperatie Eduglas opgericht.

Doelstellingen coöperatie Eduglas.
Eduglas heeft als doel om voor haar leden met marktpartijen contracten aan te gaan en te beheren. Voorbeelden hiervan zijn: breedband, internet, telefonie, beveiliging, software, multifunctionals etc. Met de ondertekening van de raamovereenkomst in april 2010 met Ziggo voor de levering van breedbanddiensten voor scholen en andere organisaties is de basis gelegd voor een samenwerking tussen deze 13 organisaties die belangrijke voordelen oplevert.

Via Eduglas werken deze organisaties samen in de realisatie van concrete projecten en kopen daarvoor gezamenlijk in. Door de vraag naar diensten of producten van haar leden te bundelen profiteren de leden door scherpere aanbiedingen van de markt. Immers een grotere vraag levert een lagere aanbiedings prijs op. Vervolgens worden contracten via Eduglas op een professionele manier beheerd.
Vervolgens neemt Eduglas dan contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Voor eventuele deelname aan de cooperatie Eduglas kunt u contact opnemen via Eduglas.